Volg ons

Kennismaking met De Zaanse

Op 6 oktober waren we met een zeer select gezelschap op De Zaanse, de nieuwste partnerbaan. Een heerlijk zonnige dag met een stevig frisse bries. 
Vaste wedstrijdspelers hadden mogelijk nog eerdere weersverwachtingen in het hoofd. Gelukkig kwamen die allemaal niet uit.  
Tussen de bomen was het af en toe zelfs warm.  

De Zaanse is een baan met twee gezichten. En aantal holes ligt beschut tussen de bomen en de andere holes liggen meer in het open veld achter de dijkjes.
Aantal afslagen ligt op de de dijk met mooi uitzicht over de velden en de baan. 
De Zaanse staat bekend als een baan met veel water. Op alle holes komt het water op een bepaalde manier in het spel. Een keer opleggen is dan geen verkeerde keuze.
En met een windkracht 3 a 4 is het allemaal nog lastiger. 

Jammer genoeg was de wedstrijdleiding de tas met de pijzen en neary-leary kokers vergeten. Dus deze eerste op De Zaanse keer geen druk van neary en leary. En dezse ronde heeft duidelijk gemaakt op welke holes ze het beste uitgezet kunnen worden.
Niemand wist een birdie te maken. Was best lastig putten met de bladeren en takjes op de green. Het is absoluut herfst.

Helaas moest Vydia na 6 holes afhaken nadat haar elektrische trolley ontsnapte en zo'n dertig meter verder in de sloot bleek te liggen. Al puttend hadden we niks opgemerkt.
Uiteindelijk wisten we alles op te vissen. 

Na het invoeren van de kaarten was er toch een daguitslag op te maken. De top 3: Pollie derde met 78 netto. Tweede was René met 70 netto. Eerste deze ronde met een fraaie 68 netto was Rayen. Het eerste deel van het GVN pakket, de paraplu , kon wel al uitgereikt worden. Het andere deel van het pakket volgt later.

Dank voor jullie komst naar Wijdewormer. We komen in 2025 zeker terug op deze leuke gevarieerde baan. 
En wil je al een keer zelf spelen dan kan dat. Zie de GVN website voor het boeken van je eigen starttijden via GVN. 

Tot een volgende GVN-ronde.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen